Megközelítés:
Javasolt útvonal:  
Termékleírás
Gyártó: HETRA
Modell: MMA 200


Leírás:

Hetra inverteres hegesztőtrafó jellemzői
A legkorszerűbb ívhegesztő készülék az INVERTER. Egyenáramú kimenet a jó minőségű hegesztést -ARC-Force, -HOT-Start, -Anti-Stick nagy stabilitással biztosítja. Alkalmas MMA (pálcás) üzemben: rutilos, bázikus, rozsdamentes, öntvény elektródák leolvasztására. A HETRA Tip. inverter az EN 60974-I szabvány szerint gyártott készülék. Túlfeszültség, túláram elleni védelemmel ellátva, ventillátoros hűtéssel.

Állítható vállpánttal

Felhajtható plexi védőborítás a ledkijelzőn és a pótméteren
A forgatógombbal beállíthatjuk a kívánt hegesztőáramot, ami a ledkijelzőn megjelenik.
Viszonylagos bekapcsolási érték (Bi) : 60% 150A. Az ívhegesztő készülékek (és nem csak az inverteres hegesztők) talán a legfontosabb jellemzője a bekapcsolási idő. X-szel vagy Bi-vel is szokták jelölni, és százalékban adják meg. A gyártó ezzel határozza meg, hogy az adott áramerősségnél mennyi ideig üzemelhet folyamatosan a készülék károsodás nélkül. Ha például az van írva, hogy X= 60%, 150 A-en; ez úgy értendő, hogy az adott áramerősségen 6 percig használható folyamatosan a hegesztő, majd utána 4 perc hűtés következik. Mivel a bevonatos elektródával történő hegesztés amúgy is szakaszos üzem, a készülék a pálca cseréjekor és salakoláskor is tud hűlni. Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy magas környezeti hőmérséklet, vagy a tűző napsütés rontja a hűtés hatásfokát, így a bekapcsolási idők is lerövidülnek. Pl. Ha a Bi 60%-os ipari hegesztő robotokhoz is jó, gyártósorhoz (ezek sokkal gyorsabbak mint az ember). 35%-os bít tudó trafóval profi hegesztő klasszul tud dolgozni, és meg lesz elégedve. Minél kisebbre állítjuk a hegesztőáramot, úgy nő a % érték, ezért mindig a legnagyobb hegesztőáramra adják meg.
Hőosztály: Azt mutatja meg, hogy a trafó tekercselése milyen magas hőmérsékletre melegedhet. (Azaz milyen minőségű a tekercs szigetelése. H osztály max. 180C°fok, belül max. 110C°fok. F osztály valamivel kevesebb. Már az F is teljesen ipari, a H osztályút már űrkutatásra is nyugodtan lehet használni. A leggyakoribb a B osztály, itt 130/75C°-os a hőtűrés.
Az ív nagy stabilitása a tápfeszültség ingadozása esetén.
Kis méretű, és nagyon könnyű, könnyen hordozható.
Kiváló ívgyújtási képességgel rendelkezik és rendkívül szép hegesztési varrat kialakítását teszi lehetővé.
Kiválóan alkalmas rutilos, bázikus elektródák leolvasztására is.
A LETAPADÁSGÁTLÁS és HOT START funkciók professzionális hegesztést tesznek lehetővé bevont elektródás hegesztés során.
ARC FORCE üzemmódot, amely lehetővé teszi nagyon nehezen elhegeszthető elektródák leolvasztását is.
Áramfejlesztő aggregátorról is működtethető, ha a feszültség a névleges érték, 230V +/- 15 %-n belül van!

Arc-Fore (dinamikus áram utánszabályozás)

Amennyiben az ív lerövidül (az elektróda tapadni kezd), a hegesztőgép ,,áramot ad", az elektróda pedig felizzik. Amennyiben viszont az ív túl hosszú, a hegesztőgép ,,elvonja" az áramot, így a hegesztőnek van ideje arra, hogy az elektródát az anyaghoz közelítse anélkül, hogy az ív kialudna.
Hot-Start (könnyű indítás, ívgyújtás)
A funkció megnövelt gyújtási áramot biztosít a hegesztési áramhoz képest. Az ív sikeres begyújtása esetén funkció az áramot lecsökkenti a hegesztő által beállított értékre.
Anti-Stick (az elektróda munkadarabhoz történő ragadását gátolja)
A nagy hegesztési stabilitást, a jó hegesztés minőségét garantálja. Az elektróda letapadásának lehetőségét korlátozó funkció. Amennyiben az elektróda mégis letapad, az Anti-Stick funkció biztosítja a hegesztési áram ugrásszerű, minimálisra történő csökkentését. Így az elektróda nem hevül túl, hanem lehűl, és lehetőség nyílik annak könnyű leválasztására, a fogóból való kivétel nélkül.

Inverteres hegesztőgép működése

A 220V-os váltóáramot az elektronika egyenirányítja és az egyenáramból egy nagyfrekvenciás, lüktető egyenfeszültséget csinál. A nagy trafó helyett elektronika van, ez könnyű, pár kg.Az elektronika minden időpillanatban szabályozni tudja az áramot, ezért nagyon könnyű vele hegeszteni, lásd pl.: letapadásgátlás, ívgyújtást és ívstabilitást segítő funkciók. Rutilos (a hagyományos hegesztőpálca azaz elektróda amit be kell csíptetni az elektródafogóba) vagy bázikus pálcák valók hozzá. Vas, acél és ötvözeteikhez való hegesztéshez. Ez bevont elektródás hegesztés, itt a pálcán lévő bevonat elég és közben olyan gáz képződik ami elzárja a hegesztési varratot az oxigéntől.

Így is ismerheti: MMA200
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^